BMI (Body Mass Index) е индекс на телесната маса, който взима предвид вашето тегло и височина. Когато Вашият BMI е по-голям от 26 се счита, че Вие сте с наднормено тегло. Можете да проверите Вашия индекс на телесната маса лесно и бързо с нашия BMI калкулатор.

CE   Certmedica International GmbH, Magnolienweg 17, D-63741 Aschaffenburg

 

За да използвате приложението, Вие трябва да имате инсталиран Adobe Flash Player.

Забележка: BMI калкулаторът закръгля резултатите до най-близката половин точка.

Ако стойността на Вашия BMI е 18.5 или по-ниска, то Вашето тегло е под нормата и Вие не трябва да отслабвате. Вие трябва да се храните балансирано с пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, месо и риба, за да си набавите нужните хранителни вещества и витамини, като едновременно с това да не увеличите прекалено теглото си.

Ако Вашият индекс е със стойност между 18.5 и 24.9, Вие сте с оптимално тегло спрямо височината си. Препоръчваме Ви да се движите, което ще подобри кръвообращението, ще увеличи разхода на енергия и ще Ви помогне да изгорите мазнините, които приемате с храната. Балансирана и хранителна диета, както и редовни упражнения, като например разходки, каране на колело или плуване, ще Ви помогнат да запазите оптималното си тегло.

Ако Вашият индекс е със стойност между 25 и 29.9, Вие сте с леко наднормено тегло спрямо височината си. Ако пушите, имате високо кръвно и холестерол, Вие сте подложени на риск от различни заболявания. За да отслабнете, Вие трябва да се движите колкото се може повече, което ще доведе до по-висока консумация на енергия и изгаряне на мазнини, което ще ви помогне леко да понижите теглото си. Разнообразна диета с пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, нискомаслени млечни продукти, месо и риба също ще помогне.

Ако стойността на Вашия индекс е между 30 и 40 или по-висока, Вашето тегло е много над нормата и Вие сте с риск от сърдечни заболявания, диабет и дислипидемия. Следователно, Вие трябва да отслабнете, намалявайки мазнините в диетата си. Балансирано хранене с пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, нискомаслени млечни продукти, месо и риба ще Ви помогне да намалите теглото си. Изключително важно е да се движите, за да изразходвате повече енергия и да изгорите повече мазнини.

BACK

Welcome!

This is popup preview that you can fill with any content you want.

The plugin include some shortcodes, you can read more about them at the bottom of this page. The main 3 sections to configure the popup are:

Appearance: Where you edit the look and feel of the popup.
Display Rules: Here you choose on which page to display the popup (Set to all by default)
Display options: Some important settings about the plugin, being the more important trigger action.