Как трябва да приемам formoline L112?

Таблетките formoline L112 се приемат 2 пъти на ден без да се дъвчат, ако е възможно заедно с нискокалорична напитка (най-малко 250 мл). За сваляне на килограми приемайте по 2 таблетки 2 пъти на ден, а за дългосрочен контрол на телесното тегло след постигане на желаната цел можете да приемате по 1 таблетка 2 пъти дневно. Таблетките се приемат с две от най-богатите на мазнини хранения.

Съвет: Най-добре е да приемате таблетките към края на храненето с мазни храни.

За да се осигурят необходимите за човешкото тяло мастноразтворими витамини (като например витамини A, D, E и K), както и есенциални мастни киселини, Вие трябва да приемате formoline L112 само по време на две от трите основни хранения дневно.

Мога ли да приемам повече от 4 таблетки formoline L112 на ден?

За намаляване на теглото препоръчваме да приемате по 2 таблетки 2 пъти на ден.

Как действа formoline L112?

formoline L112 e липиден адсорбент за подпомагане на справянето със затлъстяването, който съдейства за регулиране на телесното тегло и намаляване на абсорбцията на холестерола, приет с храната.

Основната съставка в продукта formoline L112 е баластното вещество полиглюкозамин (L112). Той е от естествен произход и може да се свързва с големи количества мазнини, приемани по време на хранене. Поради високия си липид свързващ капацитет, той редуцира усвояването на мазнини директно от чревния тракт. Основната съставка на formoline L112 не се усвоява от организма и така се изхвърля по естествен път заедно със свързаните с нея мазнини.

Като част от мерките за намаляване на теглото с formoline L112 се препоръчва да намалите дневния си прием на мазнини с 60-80 грама и да увеличите физическата си активност. Когато консумацията на енергия е по-висока от нейния прием, тялото Ви ще започне да разгражда своите натрупани резерви от мазнини.

Има ли formoline L112 странични ефекти?

Като цяло formoline L112 е с много добра поносимост.

Поради високата способност на formoline L112 да свързва мазнините, освен мазнините от храната могат да бъдат свързани също и мастноразтворими (липофилни) лекарствени средства (напр. хормонални препарати, перорални контрацептиви) или мастноразтворими витамини (витамин A, D, E, K). В такъв случай се препоръчва да се спазва интервал от минимум четири часа до приема на formoline L112.

Само в много редки случаи се наблюдават алергични реакции към някоя от съставките или в случай на съществуваща алергия към домашен прах или акари. В много редки случаи са наблюдавани храносмилателни проблеми (запек, метеоризъм, тежест в стомаха) поради недостатъчен прием на течности, обикновено в началото на прилагането на formoline L112, които най-често изчезват след няколко дни.

Ако възникне някое от описаните взаимодействия и странични ефекти, се препоръчва приемът на formoline L112 да се спре и да се потърси съвет от лекар или фармацевт.

Винаги прочитайте инструкцията за употреба в опаковката.

Какво съдържа formoline L112?

Активна съставка: ß-1,4-полимер на D-глюкозамин и N-ацетил-D-глюкозамин от черупки на ракообразни

Помощни вещества: Целулоза (растителна), витамин C, винена киселина, помощни средства за таблетиране

Допълнителна информация: Не съдържа консерванти и оцветители. Не съдържа желатин, лактоза и холестерол, може да се приема от болни от диабет (нулева стойност във въглехидратни единици (ВЕ)).

formoline L112 е продукт с естествен произход. Поради това са възможни промени в цвета и вкуса без въздействие върху ефикасността на продукта.

Може ли да се използва formoline L112 заедно с противозачатъчни таблетки?

Ако приемате контрацептиви можете да приемате и formoline L112, но трябва да има интервал от най-малко четири часа между приема на formoline L112 и приема на противозачатъчни. Най-сигурният и лесен начин да спазвате това правило е като приемате противозачатъчните таблетки преди храненето, с което не приемате formoline L112 (например закуската, ако тя е най-бедна на мазнини).

Ефектът на други контрацептиви (хормонални пластири, хормонални импланти, хормонални инжекции или пръстени и т.н.) не се влияе от приема на formoline L112.

Мога ли да приемам formoline L112 по време на бременност или кърмене?

По време на бременност или кърмене не трябва да се повлиява наднорменото тегло, като курс за отслабване трябва да се провежда само по лекарска препоръка и под лекарско наблюдение. Пълноценното хранене е от основно значение, за да се осигури развитието на плода и оптималното качество на кърмата.

Моля, обърнете се към Вашия лекар!

Може ли деца и юноши да приемат formoline L112?

Децата и младите хора, които са в процес на физически растеж, трябва да приемат formoline L112 само след консултация с лекар.

Какво трябва да имам предвид ако приемам лекарства дългосрочно?

Ако приемате медикаменти дългосрочно, особено такива, които намаляват чревната дейност, трябва да приемате formoline L112 само след консултация с лекар.

Мога ли да дъвча таблетките formoline L112?

Трябва да приемате таблетките formoline L112 цели с пълна чаша вода. Ако таблетките са прекалено големи, за да можете да ги глътнете, може да разполовите едно хапче с нож и след това да изпиете половинките с чаша вода. Таблетките formoline L112 не трябва да се разтварят във вода или други напитки.

Има ли взаимодействия между formoline L112 и мастноразтворими (липофилни) лекарствени средства?

Поради високата способност на formoline L112 да свързва мазнините, могат да бъдат свързани, освен мазнините от храната и мастноразтворими (липофилни) лекарствени средства (напр. хормонални препарати, перорални контрацептиви) или мастноразтворими витамини (витамин A, D, E, K). В такъв случай се препоръчва да се спазва интервал от минимум четири часа до приема на formoline L112. Наличността на мастноразтворими (липофилни) активни съставки може да бъде намалена от formoline L112.

Колко бързо мога да отслабна с formoline L112?

В много женски списания се публикуват т.нар. „краш“ диети, които обещават загуба на тегло от 2, 4 или дори 5 килограма седмично. За да се намали телесното тегло с 1 кг е нужно или да се изгорят допълнително 7000 kcal, или да консумират толкова калории по-малко. Това количество енергия се равнява на 778 гр чисти мазнини.

За всеки ще стане ясно, че при среден дневен прием от 2000 до 3000 kcal, общо спестяване на 28 000 kcal (съответстващо на 4 кг телесни мазнини) в 7-дневен срок (в който консумирате само около 18 000 kcal) е напълно абсурдно, дори и при гладуване. Такава загуба на тегло не може да бъде постигната, освен ако не загубите течности, което е вредно за тялото Ви.

Бързото сваляне на килограми влияе зле на организма и на съединителната тъкан, като се появява и опасност от бръчки или стрии. Поради това едно реалистично и здравословно отслабване винаги трябва да бъде бавно.

Една успешна и трайна загуба на тегло изисква търпение и време, като отслабването не се случва за една нощ. В зависимост от целевото тегло, отслабването може да отнеме седмици или дори месеци, ако е необходимо.

Наблюдава ли се йо-йо ефект при отслабването с formoline L112?

Целта на лечението на наднормено тегло с formoline L112 е бавно намаляване на теглото до желаното ниво. Отслабването с formoline L112 Ви позволява вкусна и балансирана на мазнини диета с 60-80 грама мазнини дневно, която можете да спазвате лесно и за дълги периоди от време. За сравнение, диетолози често препоръчват други диети за отслабване, при които е разрешено да се консумират едва 40 г мазнини дневно.

След достигане на желаното тегло, можете да използвате formoline L112 и за дългосрочно поддържане на теглото. В този случай приемайте formoline L112 в по-ниска доза от по 1 таблетка с две основни хранения на ден.

BACK

Welcome!

This is popup preview that you can fill with any content you want.

The plugin include some shortcodes, you can read more about them at the bottom of this page. The main 3 sections to configure the popup are:

Appearance: Where you edit the look and feel of the popup.
Display Rules: Here you choose on which page to display the popup (Set to all by default)
Display options: Some important settings about the plugin, being the more important trigger action.